Association of Diet and Antimicrobial Resistance in Healthy U.S. Adults
Autores
Andrew Oliver, Zhengyao Xue, Yirui T. Villanueva, Blythe Durbin-Johnson, Zeynep Alkan, Diana H. Taft, Jinxin Liu, Ian Korf, Kevin D. Laugero, Charles B. Stephensen, David A. Mills, Mary E. Kable, Danielle G. Lemay
Abstract
Since resistance to antibiotics is encoded in the microbiome, interventions aimed at altering the taxonomic composition of the gut might allow us to prophylactically engineer microbiomes that harbour fewer antibiotic resistant genes. Diet is one method of intervention, and yet little is known about the association between diet and antimicrobial resistance.
Resumen del artículo
A través de la metagenómica se observa, en personas sanas, que las dietas ricas en fibra y bajas en proteínas de origen animal se relacionan con una menor abundancia de genes de resistencia a los antibióticos. Así, se plantea la intervención dietética como herramienta para reducir la resistencia antimicrobiana y el impacto de las enfermedades infecciosas.