logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Development of Carrot Nutraceutical Products as an Alternative Supplement for the Prevention of Nutritional Diseases

Autores

 

Nadia Riaz, Zubaida Yousaf, Zarina Yasmin, Muneeb Munawar, Afifa Younas, Madiha Rashid, Arusa Aftab, Bushra Shamsheer, Hamna Yasin, Muhammad Najeebullah and Philipp W. Simon

 

Abstract

 

To develop carrot nutraceutical products, 64 genotypes from four different continents were evaluated for a range of morpho-nutrition variables. Five genotypes with the highest β-carotene contents were selected for making three nutraceutical supplements (carrot-orange juice, carrot jam and carrot candies).

 

Resumen del artículo

 

Las posibilidades de aplicación de las tecnologías ómicas en la investigación y el desarrollo en el ámbito de la nutrición son muy variadas. En este caso se aplican durante el proceso de selección de materias primas y de elaboración de nuevos nutracéuticos con composición y propiedades determinadas.

Consulta el artículo
Redtecnomifood