Unique roles in health promotion of dietary flavonoids through gut microbiota regulation: Current understanding and future perspectives
Autores
Zhanming Li, Zhongyang Ren, Lin Zhao, Lin Chen, Yue Yu, Dongxu Wang, Xuejin Mao, Guangtian Cao, Zhenlei Zhao, Hongshun Yang,
Abstract
Advances in understanding the biological effects of dietary flavonoids and flavonoid-rich foods have been reported. Improving knowledge about their beneficial effects, and mechanisms of action, is crucial for better utilization. However, mechanisms responsible for their health benefits are still unclear. Previous research considered has suggested that gut microbiota might be linked to the metabolism of dietary flavonoids…
Resumen del artículo
Investigaciones anteriores han sugerido que la microbiota intestinal podría estar relacionada con el metabolismo de los flavonoides de la dieta. Este trabajo se focaliza en la comprensión de los efectos biológicos de los flavonoides dietéticos y de los alimentos ricos en flavonoides, las bioactividades de los flavonoides y como afecta a la misma la interacción de los componentes de los alimentos, así como los mecanismos de interacción de los flavonoides con la microbiota.